Smartlog v3 » Min kaMINo! » Svaer afsked
Opret egen blog | Næste blog »

Min kaMINo!

St. Jean Pied de Port – Santiago de Compostella – Finisterre

Svaer afsked

12. Jul 2006 14:12, Eline

Efter at have taenkt situationen igennem besluttede jeg mig for at tage til Burgos med bussen. Eller rettere sagt: Jeg kunne ikke beslutte mig og da jeg var desperat taenkte jeg at det kunne vel ikke skade at bede en hoejere magt om hjaelp. Saa mens jeg sad paa en cafe ved vejen bad jeg gud om at give mig et tegn paa hvad jeg skulle - tage til Burgos eller blive i Ayegui. I samme oejeblik jeg igen loeftede hovedet koerte bussen til Burgos forbi ude paa vejen!! Hmmm... Ja, hvad skal jeg naesten sige?

Anyway, jeg sagde til Pablo at jeg ville tage afsted. Paa sin egen soede facon forsoegte han at overtale mig til at blive :-) Han spurgte om jeg ikke troede paa caminoens magi og jeg sagde at lige nu troede jeg egentlig mest paa tyngdekraften. Og kombinationen af den og en tung rygsaek har jo sat mig i denne situation.

Jeg maatte virkelig tage mig sammen for at gaa ned og sige farvel til Pablo i gaar morges da jeg skulle afsted. Det var saa svaert. Nu havde vi jo i fire dage talt om alt mellem himmel og jord. Livet, kaerligheden, caminoen, pilgrimsrejser (han begynder at gaa til Jerusalem i september) gud, faelles foraeldremyndighed :-) og tusind andre ting ...paa spansk selvfoelgelig, for han kunne ikke ét ord engelsk. I det hele taget talte jeg KUN spansk i fire dage, for de pilgrimme der kom paa herberget var ogsaa mest spanske. Og Pablo har vaeret saa ekstremt taalmodig til at lytte, forklare og tale med mig i timevis og atter timevis.

Da vi sagde farvel sagde han at han havde graedt om morgenen fordi jeg skulle rejse. Jeg tudede til gengaeld hele vejen i bussen til Burgos. Baade fordi det var svaert at sige farvel, men ogsaa fordi jeg kunne see de blaa skilte med de gule pile og pilgrimmene suse forbi udenfor busruden - der skulle jeg jo have gaaet. Men saadan blev det ikke - ikke i aar.

Nu har jeg indlogeret mig paa et hotel i Burgos i fem naetter. Fra mit vaerelse er der en skoen udsigt til katedralen. I dag har jeg fundet ud af at paa pladsen foran katedralen holder andre skadede pilgrimme til, saa der har jeg moedt to damer fra USA. Den ene bor paa hotelvaerelse med en anden dansk pige som ogsaa skal vaere her to dage. Jeg spurgte efter hendes navn og det er Rikke som jeg ogsaa moedte i Zubiri :-) Super. Foreslog at vi spiste sammen i aften hvis de har lyst, nu faar vi se.

Desuden har jeg koebt en spansk grammatik bog og en ordbog. Saa har jeg lavet en lille "haandtaske" med diverse medikamenter (Ibuprofen, glucosamine, chondro-et-eller-andet, fiskeolie og voltaren), spanske dame og trend blade (hey, saa meget har jeg heller ikke aendret mig endnu :-) samt min ordbog, spanskbog og mine spanske noter. Den binder jeg saa paa ryggen med min fleece, saa jeg har armene fri til mine krykker (laes: Barynias vandrestave ...som hun faar tilbage i morgen naar hun og hendes mor passerer Burgos).

Mine knae foeles nu ikke saa meget bedre desvaerre, men jeg kan jo ikke goere noget ...det skulle da lige vaere at lade vaere med frustreret at stavre Burgos rundt for at finde en gul pil som jeg gjorde i gaar. Har fundet pilene igen - ogsaa i overfoert betydning (saa laenge det varer). Passer godt paa, men det er svaert, for jeg maa jo egentlig slet ikke roere mig og skal helst ligge ned, men helt aerligt...!!

Nu vil jeg gaa ned paa pladsen foran katedralen og haabe at moede nogle af de andre :-)

Kommentarer

 1. Mark
  12. Jul 2006 16:50
  1

  Hej pilgrim,
  Sikke da en tur du har været (og er) igennem. Det går jo sjældent som man regner med, men det er da pisse irriterende sådan at blive sat af pga. kroppen - kender det jo godt og tror jeg har en god ide om, hvordan du har det med det ;o) Men pas nu godt på dig selv og sørg for at passe på benet. Så bliver den en lidt anderledes Camino i år men der er stadig rigeligt af oplevelse og påvirkninger på rejsen - dejligt at høre om dine menneskemøder og sprogudvikling. Tænker meget på dig og sender den bedste energi jeg har - hils gud fra mig og sig han skal passe godt på dig Ü

 2. conny
  13. Jul 2006 02:49
  2

  Hej Eline
  Håber, knæet får det bedre med tiden. Håber også, at dit spanske får et kick. Hvor må det være ØV, når man ikke selv sætter grænserne for det, man gerne vil.
  Ser frem til flere indlæg fra det spanske.

Arkiv

Relaterede