Smartlog v3 » Min kaMINo! » Oooh Cebreiro!
Opret egen blog | Næste blog »

Min kaMINo!

St. Jean Pied de Port – Santiago de Compostella – Finisterre

Oooh Cebreiro!

1. Aug 2006 22:58, Eline

Saa kom jeg ogsaa til O Cebreiro, hvor jeg sov i nat. Det var en lang og smuk tur op ad bjerget. Udsigten var simpelthen fantastisk! Bjerge, blomster, klipper og ...lige pludselig 10 koeer paa den smalle bjergsti!

Der stod jeg saa, paa en lille sten/klippestykke, med en stejl skraent bag mig og 10 koeer foran mig. Og jeg maa sige: Enten havde den ko et meget lille yver, eller ogsaa var det en tyr med meget store... Naa, men altsaa i hvert fald gik de alle forbi uden at stange mig og paa vejen op moedte jeg tre-fire flokke mere. Bagest gik en spansk bonde og slog dem i bagdelen med en kaep :-)

Selve mini-byen O Cebreiro, hvor jeg ankom ca. kl. 18, var absolut skoen. Alle 20 huse var bygget i sten og keltisk musik stroemmede ud fra en butik, mens vinden blaeste i mit haar og solens sidste straaler varmede mit ansigt. Udsigten ud over bjergene var naturligvis enestaaende. Jeg tog mig selv i at taenke at her ville jeg bo :-)

Appropos bo, saa fik jeg den absolut sidste madras paa gulvet i herberget! Da jeg sendte mit liggeunderlag hjem havde jeg allerede gjort op med mig selv, at hvis det blev noedvendigt, maatte jeg sove paa min sovepose og tage min fleece paa, men i gaar var jeg altsaa heldig at faa en madras!

Her til morgen var jeg total smadret. Min krop var simpelthen bare doedtraet! I forgaars gik jeg 34K og i gaar 30K inkl. 8K relativt stejlt opad, saa jeg havde bare lyst til at snorksove! Jeg stod foerst op 7.30 og gik kl. lidt i otte. Det var som et eventyr! Det regnede lidt og var helt taaget. Da jeg gik ned ad bjerget (ja, de foerste 6K gik det faktisk baade op og ned) paa en lille bjergsti med stengaerder ved siden og den lave taage, forventede jeg naermest Frodo (fra Ringenes Herre) komme trippende over stien :-) Der var en magisk stemning og jeg foelte mig saa heldig, fordi jeg faar lov til at opleve dette.

Laengere nede gik det gennem smaa landsbyer, hvor komoeg laa i et tykt (stinkende) lag i gaderne. Ovennaevnte blandet med nedfaldne blade udgjorde nu en meget effektiv stoedabsorbering, maa jeg sige :-) Knaene er selvfoelgelig ikke helt gode efter de sidste dages anstrengelser og dagens (lange) nedstigning, men det behoever jeg vel ikke sige. Haaber bare de holder!!

Jeg er rigtig glad for at jeg gaar alene. Gik forbi er par der storskaendtes i gaar og har ogsaa moedt et venindepar, der er splittet op. Er nu ogsaa bare glad for at have denne her oplevelse for og med mig selv - det er MIN oplevelse, som ingen kan tage fra mig!

Den spanske ferie er begyndt (1. august) og vi naermer os de sidste 100K mod Santiago (fra Tricastela, hvor jeg er nu, er der 130K). Det vil sige at sengepladser i herberger kan risikere at blive en mangelvare og faar man en seng, er der formentlig rigelige maengder larmende unge spanske mennesker. Gisp! Skulle maaske forny mine oerepropper, de er ved at vaere lidt slidte :-) Naa, men er stadig traet, saa jeg hopper i seng ...kan sikkert sagtens sove Zzzzz...

Kommentarer

 1. Annette
  2. Aug 2006 06:12
  1

  Eline Chica... - Jeg er imponeret over den styrke du finder inde i dig selv trods dumme knæ... Men det vidste jeg du ville. Caminoen gør det ved en. For pokker hvor jeg glæder mig til at se dig og høre dig fortælle om turen med det der helt specielle Camino glimt i øjet som alle der har gået den går...

  Buen Camino chica y un abrazo muy fuerte.

 2. Lene Münter
  2. Aug 2006 22:10
  2

  Hej Eline.
  Det er dejligt at høre, at du trods alle trængsler er kommet frem til O Cebreiro! Måden, som du trods alt har tacklet dine problemer på, giver mig en tro på, at du nok også skal lykkes for mig!

 3. conny
  3. Aug 2006 08:41
  3

  Flot beretning! Og undervejs tænkte jeg netop på at spørge dig, om du ikke syntes, det er ensomt at gå alene - og så besvarer du lige spørgsmålet længere nede.
  Jeg blev også helt overrasket over at læse, at du gik 30K - det sågu da rigtig langt - også uden dårlige knæ.
  og nu er der kun 6 dage til din fødselsdag :-)

Arkiv

Relaterede