Smartlog v3 » Min kaMINo! » ¿Hablas Español?
Opret egen blog | Næste blog »

Min kaMINo!

St. Jean Pied de Port – Santiago de Compostella – Finisterre

¿Hablas Español?

8. Jul 2006 18:30, Eline

Klokken 10 kunne jeg simpelthen ikke holde ud at vaere her laengere, saa jeg besluttede mig for at en 7K kunne jeg vel gaa. Saa jeg "smuttede" ned og hentede rygsaekken og med ordene "Yo voy a Villamayor!" annoncerede jeg at nu gik jeg altsaa videre. Jeg var imidlertid kun kommet 200 meter op ad vejen foer det gik op for mig at det vidst var en rigtig daarlig ide det jeg havde gang i. For hvert skridt jeg tog, knasede mine knae som en pose cornflakes. Jeg maatte vende om og gaa tilbage til herberget.

Nedslaaet satte jeg mig paa min seng og tudede. Pablo (hospitaleroen, ham der passer herberget) kom forbi og troestede mig, kiggede paa mine knae og foreslog at jeg kunne hjaelpe ham her paa herberget som hospitalera indtil mine knae bliver (forhaabentlig) bedre. Det sagde jeg selvfoelgelig ja til.

Der er dog ikke et oeje her - kun tre spanske pilgrimme og mig, men jeg har da skrevet den ene af dem ind i bogen og givet hende et stempel.

Spanskundervisning er der ingen af, men her er internetforbindelse til 3 Euro for en time og jeg har fundet et website hvor der er gratis spanskundervisning: www.studyspanish.com

Pablo, Patxi (kokken) og Finca (rengoeringsdamen) taler alle kun spansk, saa nu har jeg allerede en lille lommebog fuld af spanske ord :-) Og heldigvis er der kun faa hundrede meter til Fuente de Vino i Irache herfra - en fontaene hvor der er vand i den ene hane og vin i den anden. Ikke saa daarligt, trods alt.

Kommentarer

 1. Linda
  8. Jul 2006 19:35
  1

  hold da op, hvordan tiden dog flyver. Jeg kan ikke rigtig forstaa at du allerede er begyndt.
  ...og Som caminoen dog udvikler sig forskelligt for alle.
  Nu bagefter synes jeg at jeg har gaaet allt for lidt.
  Da jeg var i Dk var 250 km meget men nu havde jeg uden problemer villet goere det 3 dobbelte.
  ... Jeg har lige et lille tip til dig. Fordi jeg fik det foerst at vide da jeg havde vaeret i Santiago 2 dage. Men der er et kloster lige inaerheden af katedralen, hvor de har et refugie. De lukker doerrene 22.00, hvor der saa bagefter er Messe/meditation. Jeg kan ikke forestille mig en bedre maade at afslutte caminoen paa.
  Fordi det er saa naemt at man lige pludseligt bare er en turist. Og det er total nedtur efter livet paa caminoen. Hvis du vil vide lidt mere precist skriv en mail.

 2. Eline
  8. Jul 2006 21:33
  2

  Kaereste Linda,
  Dejligt at hoere fra dig :-) Godt du har haft en god camino! Lyder skoent med det refugie. Det vil jeg gerne hoere mere om, saa jeg sender lige en mail en af dagene.
  Stort knus fra Eline :)

 3. Luna
  8. Jul 2006 22:16
  3

  Hej Eline
  Hvor lyder det til at være en dejlig tur. Jeg er ked af, at læse dét med dine knæ, og håber snart at det går i orden igen. Jeg tager jo afsted på Tirsdag og jeg er simpelthen SÅ spændt. Har fået pakket min rygsæk og den vejer seks kg eksl. vand, så det er jeg meget stolt af. Hvordan var turen over Pyranæerne? Var det så hårdt som folk snakker om? Og hvor lang tid brugte I på at "bestige" dem?

  Håber at du har det godt på trods af knæskaderne, og at du er ved godt mod:-)

  Knus fra Luna

 4. Fru Green
  9. Jul 2006 23:46
  4

  Det er da noget lort med knæet. Jeg håber det bliver bedre og følger spændt med.

Links til dette indlæg

 1. http://search.msn.dk/results.aspx?srch=105&q=PYRAN%c3%86E... ( 5. May 2007)

Arkiv

Relaterede